28 Kasım 2011 Pazartesi

engelliler için önemli adım

Bağcılar Belediyesi'nin engellileri meslek sahibi yapmak amacıyla kurduğu 'Engelliler Akademisi' eğitime başladı. İstanbul Kalkınma Ajansı'nın da desteklediği proje kapsamında 345 engelli meslek edindirme kurslarına katılarak el becerilerini geliştiriyor. Engelliler Sarayı'nda başlayan eğitimler kapsamında, resim, müzik, İngilizce eğitimlerinin yanında, ahşap oyuncak, halı ve kilim dokuma, kuaförlük, mantar üretimi, çağrı merkezi gibi 15 ayrı alanda kurslar veriliyor.
Bağcılar Belediyesi'nin engellilerin meslek edinmesine yönelik başlattığı Engelliler Akademisi'ne ilgi yoğun oldu. 15 farklı kategoride açılan kurslara 345 engelli başvurdu. Engellilerin başvurduğu kursların başında Resim ve Müzik kursları geliyor. Kurslarda engellilerin resim ve müzik becerileri geliştirilerek çeşitli aktivitelerle bu beceriler pekiştiriliyor. Müzik kursuna katılan engellilerden bir de müzik korosu kuruldu. Koro 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir konser vermeye hazırlanıyor. Ayrıca resim eğitimi alan engelliler de Dünya Engelliler Günü'nde sergi açmaya hazırlanıyor.
Engelliler akademisinde işitme engellilere ve bu gruptaki engellilere hizmet veren personele de işaret dili eğitimi veriliyor. Bu eğitimle de görevli personelin, işitme engellilerle daha iyi iletişim kurması amaçlanıyor.
Proje kapsamında engellilere, merkezde görevlendirilen uzman psikologlar tarafından danışmanlık hizmeti de veriliyor.
Engelliler Akademisi kapsamında önümüzdeki günlerde bir de kreş açılacak. Kreş hem kurslara katılmak isteyen engellilerin çocuklarına hem de engelli çocuklara hizmet verecek ve bir kaynaştırma sınıfı özelliği görecek.

'MESLEK EDİNMELERİ AMAÇLANIYOR'
Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda açılan Engelliler Akademisi'nin toplam maliyeti 1 milyon 253 bin TL. Engellilerin, evlerine mahkum olmaktan kurtularak, istedikleri alanlarda meslek edinmeleri ve üretime katılmaları amacıyla başlatılan eğitimler, 18 ay devam edecek. Merkez'de eğitimlerin yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelerin de gerçekleştirilmesi planlanıyor. Buna da katılmak için de 210 engelli kayıt yaptırdı. Engelliler Akademisi'ne katılabilmek için Bağcılar'da ikamet ediyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder